Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, idee├źn en blogs ter inspiratie!

Wonen op een boot

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Heb je er weleens over nagedacht om een woonboot aan te schaffen? Mocht je een boot aanschaffen om op te wonen dan kan dit veel vrijheid bieden. Echter is zo’n levensstijl niet voor iedereen geschikt. Lees hier meer over het wonen op een boot.

Levensstijl

Ben je geïnteresseerd in het leven op een boot? Je moet natuurlijk wel van het water houden en niet snel zeeziek worden. Een groot voordeel is dat je van plek naar plek kunt verhuizen, omdat je huis een voertuig is met een elektromotor. Wel heb je een vaarbewijs nodig, gelukkig kun je dit gemakkelijk online behalen. Een ander voordeel van het wonen op een boot is het uitzicht, je kijkt altijd op het water! Een woonboot is een unieke vorm van wonen, je zult niet zo snel iemand tegenkomen die een huis heeft zoals jij.

Soort boot kiezen

Je kunt natuurlijk niet op een whaly boot wonen, dit is meer geschikt voor korte ritjes. Je zult een geschikte boot moeten kiezen om op te wonen. Kies bijvoorbeeld voor een kant en klare woonboot, dit maakt het erg makkelijk. Maar misschien heb je niet zo een groot budget en ben je erg handig? Dan kun je misschien een boot kopen en deze vervolgens zelf opknappen, zodat je er zelf een woonboot van kunt maken. Je kunt kiezen voor een woonboot met een standplaats, hier krijg je dan een vergunning bij. Deze boten kunnen vaak niet varen, maar je woont toch op het water. Of kies voor een boot die wel kan varen.

Overweging

Kies je voor een woonboot? Dan zul je wel moeten overwegen of het iets voor jou is. Misschien kun je eens proberen te kijken naar een tijdelijke overnachting op een woonboot of misschien ken je iemand die een woonboot heeft. Op een boot is het over het algemeen een stukje kouder, daarom is goede ventilatie belangrijk. Ook is het mogelijk dat je meer last hebt van ongedierte omdat je op het water zit, houd hier rekening mee.

Conclusie

Je weet pas of een woonboot wat voor jou is als je het zelf hebt ervaren. Het is een unieke vorm van wonen waarbij je altijd mooi uitzicht op het water hebt. Kies voor een boot met standplaats of kies er eentje waarmee je alle kanten op kunt varen. Neem wel in overweging dat er ook nadelen aan verbonden kunnen zitten, zoals ongedierte. Dat is natuurlijk wel zo fijn om te weten.

Andere blogs