Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, idee├źn en blogs ter inspiratie!

Welke mogelijkheden heb je bij het uitzoeken van een auto?

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Als je een rijbewijs hebt is het ook erg prettig om in het bezit te zijn van een auto. Met een auto ben je niet meer afhankelijk van het openbaar vervoer en bepaal je dus zelf de reistijden. Daarnaast zijn er ook situaties waarin je niet gebruik kunt maken van een fiets of het openbaar vervoer. In dit artikel lees je welke opties je hebt bij het uitzoeken van een auto.

 

Een auto kopen

Voorheen waren de meeste auto’s die je op straat zag rijden, gekocht. Als je een auto wilt kopen is het belangrijk dat je hier niet al je spaargeld in investeert. Een auto neemt namelijk af in waarde en dat kost je simpelweg geld. Een manier om minder verlies te maken op een auto is door een tweedehands model te kopen. Houd er wel rekening mee dat je bij een tweedehands model vaker problemen hebt. Wel hangt dit er uiteraard vanaf hoe oud de auto is en hoe goed die al de tijd voor jou is onderhouden. Als de auto altijd goed is onderhouden en pas twee jaar oud is, dan vallen de onderhoudskosten de eerste jaren nog mee. 

 

Een auto leasen

Het leasen van een auto is erg populair. Het voordeel van leasen is dat je niet in een keer veel geld hoeft te betalen. Daarnaast wordt een lease auto vaak aangeboden door de werkgever. Hierdoor hoef je als werknemer alleen te betalen voor de bijtelling en wordt er een bedrag in mindering gebracht op je salaris. Als je een auto zelf wilt leasen dan is het wel belangrijk om rekening te houden met hoge vaste lasten per maand. Doe dit daarom ook alleen als je zeker weet dat je de aankomende jaren voldoende geld hebt om het leasebedrag te betalen. 

 

Carsharing

Een optie die voor erg veel mensen interessant kan zijn is carsharing. Bij carsharing heb je geen hoge vaste lasten en hoef je niet in een keer een groot bedrag te betalen. Je betaalt voor de tijd en de gereden kilometers. Een ander voordeel van carsharing is dat je de auto op diverse plekken kunt parkeren. Vooral wanneer je in een drukke stad woont is dat erg prettig. Een auto huren Nederland is daardoor erg interessant. Wel is het belangrijk om vooraf goed te kijken naar de verschillende pakketten. Zo verschilt de prijs per uur behoorlijk en is het zonde als je te veel geld moet betalen. 

 

Andere blogs