Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, ideeën en blogs ter inspiratie!

Wat zijn de voordelen van groene zakelijke energie?

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

De kans is groot dat je wel wat ondernemers kent die de laatste jaren overgestapt zijn op groene stroom. Misschien zit je er iedere keer dat je weer begint met energie vergelijken zakelijk zelf ook wel over na te denken. Ga je weer voor grijze stroom of kies je toch voor de stap naar groene energie? Wanneer je nog twijfelt of je de overstap moet maken, zit je hier op de juiste plek. In dit artikel lees je namelijk meer over de diverse voordelen van groene zakelijke energie.

Groene energie is een milieubewuste keuze

Wat in ieder geval het grootste voordeel is van groene stroom is het feit dat deze vorm van energie beter is voor het milieu. Dat heeft voornamelijk te maken met de manier waarop groene energie wordt opgewekt. Kijken we namelijk naar de productie van grijze stroom dan zien we dat daar veel CO2 bij vrijkomt. CO2 is een schadelijk uitlaatgas dat invloed heeft op de opwarming van de aarde. Gelukkig komt bij de productie van groene stroom veel minder CO2 vrij, waardoor dit een betere keuze is. Ook moet er gekeken worden naar de energiebronnen van beide soorten energie. Wist je bijvoorbeeld dat grijze energie uit fossiele bronnen wordt gehaald? Dat zijn brandstoffen zoals aardolie en steenkool. Helaas zijn deze bronnen niet onuitputtelijk, wat betekent dat ze op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Dat is in tegenstelling tot de natuurlijke bronnen waaruit groene energie wordt geproduceerd. Dergelijke bronnen, zoals de zon, de wind en de zee, zullen voor altijd bestaan zolang de aarde bestaat. Dat is dus veel duurzamer dan de bronnen van grijze energie.

Eigen groene energie opwekken met zakelijke zonnepanelen

Een ander groot voordeel van groene stroom is dat dit de enige vorm van energie is die je zelf op kunt wekken. Bij grijze energie kan dat namelijk niet. Natuurlijk kan dit niet zomaar; daar heb je wel enkele toepassingen voor nodig. Als ondernemer kun je zakelijk zonnepanelen kopen of leasen om op die manier je eigen groene mkb energie op te wekken. Daarmee zorg je ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van wat er zoal op de energiemarkt gebeurt. Gaan de energietarieven zoals nu ineens omhoog dan merk je daar niet zoveel van. Je wekt immers je eigen zonne-energie op. Dat is niet het enige voordeel van het hebben van je eigen zonnepanelen. Wat ook een groot pluspunt is, is dat je uiteindelijk profiteert van gratis groene energie. Dat zit zo: zonnestralen zijn gratis, waardoor je alleen een investering hoeft te doen in zonnepanelen en een omvormer. Die investering heb je er gemiddeld na acht tot tien jaar weer uit, omdat je al die tijd gebruik maakt van gratis zonne-energie. Vervolgens ben je vrijwel niets meer kwijt omdat zonnepanelen gemiddeld 20 tot 25 jaar mee kunnen gaan. Moet je je voorstellen hoeveel geld je uiteindelijk daarmee bespaart!

Geld besparen op groen zakelijk energiecontract

Vind je het kopen van zonnepanelen voor nu nog een te grote stap maar wil je wel profiteren van de voordelen van groene stroom? Dan hebben we nog een voordeel voor je: het is heel eenvoudig om geld te besparen op je groene zakelijke energiecontract. Net als bij grijze stroom kun je namelijk beginnen met zakelijk energie vergelijken waarna je meerdere aanbiedingen krijgt voor jouw bedrijfssituatie. Dat hoef je natuurlijk niet zelf te doen; maak gebruik van een zakelijke vergelijker om de beste deal te vinden. Een zakelijke energievergelijker is een handige online tool die op basis van jouw wensen op zoek gaat naar het beste zakelijke energiecontract voor jouw situatie. Het enige wat je moet weten is je jaarlijkse energieverbruik en de tool doet de rest. Op deze manier zie je direct waar je het goedkoopst uit bent voor groene mkb energie en waar je bijvoorbeeld een welkomstcadeau of een fijne korting kunt scoren.

Andere blogs