Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, ideeën en blogs ter inspiratie!

Wat kun je doen wanneer je last hebt van wespen in je tuin?

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

In de zomer kan het heerlijk zijn om in de tuin te zitten en van het weer te genieten. Toch zijn er ook iedere zomer weer een aantal zaken waar je je ongelooflijk aan kunt ergeren. Zo is het bijvoorbeeld voor veel mensen erg vervelend dat er in de zomer veel wespen zijn. Als je last hebt van wespen in je tuin, is het verstandig om snel actie te ondernemen. Er zijn verschillende dingen die je kunt proberen om van de wespen af te komen. 

Probeer ze op een natuurlijke manier te bestrijden

Het is wel zo diervriendelijk om de wespen eerst op een natuurlijke manier te bestrijden waardoor zij niet doodgaan. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Daarom is het slim om dit eerst eens uit te proberen voordat je overgaat op verdere maatregelen. Allereerst kun je proberen om de wespen weg te jagen met rook. Zij houden namelijk niet van rook waardoor het slim kan zijn om een aantal stokjes wierook op je terras te plaatsen. Op die manier is het voor de wespen niet aantrekkelijk om naar jou toe te komen. In veel gevallen kan dit al genoeg zijn om van de wespen af te komen. Ook kan het helpen om koffie op een schoteltje te leggen en dit aan te steken zodat het gaat branden of smeulen. Deze geur is erg vervelend voor wespen waardoor ze liever ergens anders naartoe gaan. 

Waar komen de wespen vandaan?

Je wilt het liefst op een natuurlijke manier zorgen dat de wespen niet meer naar jouw tuin komen, maar als dit niet werkt, is het slim om over te gaan tot verdere maatregelen. Het is dan eerst slim om eens op zoek te gaan naar de plek waar de wespen vandaan komen. De kans is namelijk aanwezig dat er een wespennest in je tuin zit. Als dit het geval is, is het slim om een bedrijf in te schakelen voor wespenbestrijding. Op verschillende plekken in Nederland zijn bedrijven die je hierbij kunnen helpen. Zo is er bijvoorbeeld een bedrijf wat wespennest verwijderen Eindhoven aanbiedt. Wanneer je het vermoeden hebt dat je een wespennest in je tuin hebt, is het slim om eerst eens goed te gaan zoeken. Je kunt bijvoorbeeld eens opletten waar de wespen meestal vandaan komen of welke kant ze op vliegen als ze weggaan.

Zelf een wespennest verwijderen?

Het is niet aan te raden om zelf te proberen om een wespennest te verwijderen. De kans is namelijk groot dat je hierbij vaak gestoken zult worden en bovendien weet je niet goed hoe je dit het best kunt doen. Daarom zal het wespennest beter verwijderd worden wanneer iemand die hier gespecialiseerd in is het doet.

Andere blogs