Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, ideeën en blogs ter inspiratie!

Wat is er te doen in Rome?

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Overal rond de wereld worden de maatregelen rondom COVID-19 verlicht. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer dingen ontstaan die mogelijk zijn. Hier is reizen er eentje van. Met een onzekere toekomst en onduidelijkheid over wanneer verschillende dingen weer mogelijk zijn, zal het voor veel mensen een goed idee zijn om nu een tripje te nemen. Maar welke plek is goed genoeg om te bezoeken na zo’n lange tijd? Wat dacht je van Rome?

Rome

Rome is eeuwenlang de hoofdstad van de westerse cultuur geweest. Het was de hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk, de Romeinse Republiek en het Romeinse Keizerrijk. Door deze rijke geschiedenis staat Rome vol met monumenten die uit het verleden stammen.

Over de eeuwen heen omvatte het Romeinse Rijk verschillende delen van de wereld. Tijdens het Romeinse Keizerrijk behoorde West- Europe en delen van het Midden- Oosten tot het rijk. Rome was in dit grote rijk de hoofdstad en telde meer dan een miljoen inwoners. Ook na het verval van het Romeinse Keizerrijk bleef Rome een belangrijke plek voor Europa. Jarenlang was het bijvoorbeeld nog een pauselijke stad, voordat de Vaticaanstad opgericht werd.

Wat is er te zien?

Zoals al gezegd, staat Rome vol met prachtige gebouwen stammend uit het verleden. De bekendste bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd zijn het Colosseum, het Pantheon en het Forum Romanum, het centrum van Rome tijdens de oudheid. Het Colosseum was het grootste amfitheater, waar gladiatorgevechten en jachtpartijen werden gehouden. Omdat het theater veel bezocht wordt, is het aan te raden om de tickets van de voren te bestellen. Het Pantheon is een antieke tempel, gratis om te bezoeken. Om het echte gevoel te krijgen van hoe het was in de oudheid, kan de Via Appia bezocht worden. Dit is een oude weg, een toegangsweg in en uit Rome. Langs de weg staan veel catacomben en grafmonumenten.

Italië staat bekend om het prachtige weer. Om hiervan te kunnen genieten, zijn er genoeg prachtige pleinen om langs te lopen. Kijk bijvoorbeeld naar de Piazza Navona of de Piazza del Popolo.

Verder staan er nog veel stadspaleizen uit de zestiende en zeventiende eeuw. Dit zijn bijvoorbeeld de Palazzo Colonna of Palazzo Doria Pamphilj. Kerken zijn er ook genoeg te vinden: Basilica di Santa Maria Maggiore, de Sint- Pieterbasiliek en de Trinita dei Monti.

De cultuur

Voor iedereen die wat meer wil mengen met de lokale bevolking, zijn er genoeg mogelijkheden. Rome heeft een uitgebreid uitgaansleven. Er zijn genoeg restaurants, clubs en discotheken. Bars zoals Nederland deze heeft, zijn er niet. Italiaanse koffiebars zijn er in plaats daarvan te vinden.

De stad heeft veel bekende winkelstraten en meerdere markten, waar gebruikt gemaakt van kan worden. Als laatst ligt Rome natuurlijk in Italië, waar een heerlijke keuken te vinden is. Met al deze plekken om te bezoeken en dingen om te doen, is een stedentrip Rome wel goed te gebruiken. Zo is er genoeg tijd om de stad rustig te bekijken.

Andere blogs