Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, idee├źn en blogs ter inspiratie!

Waarom planten in je woning?

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Als je denkt aan planten, is de kans groot dat je denkt aan de voor- of achtertuin. Veel mensen denken niet direct aan planten in de woning, maar toch is dat tegenwoordig normaal. Steeds meer huizen hebben kamerplanten en steeds meer kantoren maken gebruik van binnenplanten. Dit is namelijk ook de enige manier waarop je een stukje natuur in je huis kunt halen. Vaak kun je hiermee een lege hoek in je huis vullen en ziet dit er prachtig uit. Je kunt een plant in bijna iedere ruimte plaatsen, zoals de badkamer en de woonkamer. Een badkamer plant moet wel goed tegen vocht kunnen, omdat het vaak gaat om een vochtige ruimte. Ook zitten er voordelen aan het gebruik van kamerplanten, wat zijn deze voordelen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt en dat is goed om te weten.

Zuiveren van de lucht

Een van de grootste voordelen van kamerplanten, is dat ze de lucht kunnen zuiveren. Dit doen ze zowel in woningen als in kantoren en dit is ideaal. Ze zijn een van de beste luchtreinigers en ze verwijderen 24 uur per dag gifstoffen uit de lucht. De planten kunnen daarnaast ook de luchtvochtigheid verhogen door water als vocht damp uit te stoten. Kamerplanten kunnen ook ons beschermen tegen problemen met de keel en een droge hoest. Ze zorgen er ook voor dat je beter kunt slapen in de nacht, zo zorgen ze voor minder stress tijdens het slapen. Ook geven ze een fijn gevoel en voelen de planten rustgevend aan.

Gewoonweg prachtig

Planten zijn een prachtige toevoeging aan je interieur en dat is ook een groot voordeel. Je kunt ze overal in je woning plaatsen en zorgen voor een mooie uitstraling. De kamerplanten zijn ook praktisch, omdat de planten weinig onderhoud nodig hebben. Je moet ze soms water geven en om de vijf jaar verpotten in een nieuwe pot. Op deze manier blijven de planten mooi en kun je ze meerdere jaren gebruiken. Ten slotte zijn kamerplanten niet al te duur en kun je deze online makkelijk bestellen. Een grote makkelijke kamerplant kost vaak rond de 80 euro, maar dit kan natuurlijk verschillen per aanbieder. Je kunt de planten natuurlijk in de supermarkt kopen, maar op het internet is er veel meer keuze. Op deze manier zie je precies wat er mogelijk is en welke planten in je nieuwe woning passen.a

Andere blogs