Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, ideeën en blogs ter inspiratie!

Waarom kunstgras beter dan echt gras is

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Kunstgras is niet meer wat het vroeger was. Vroeger zag je nog van die lelijke, doffe matten liggen als je een dagje ging sporten. Het was misschien goedkoper om te onderhouden, maar dat maakte het niet populair. Die oude matten stonken naar plastic en voelden niet fijn aan. Sinds een aantal jaren is kunstgras echter beter gekleurd. Er worden verschillende tinten groen gebruikt om het op een echt grasveld te laten lijken. De lengte van de sprietjes verschilt veel meer en een veld van kunstgras heeft meer diepte. Door al deze verbeteringen merk je niet eens dat het kunstgras is totdat je er blootsvoets op hebt gelopen. Bij veel winkels en webshops kan je gemakkelijk hoogstaand kunstgras kopen. Nog niet overtuigd? Lees verder en ontdek alle manieren waarop modern kunstgras beter is dan echt gras.

Het probleem met gras

Iedereen die wel eens een grasveldje in de tuin heeft verzorgd weet hoe lastig het kan zijn om het mooi te houden. Mensen mogen niet te veel op het gras lopen zodat je geen kale plekken hebt. Je moet het gras continu maaien om het egaal te houden. Alle katten van de buurt voelen zich geroepen om jouw grasveld als hun wc te gebruiken. Ook al lukt het om je grasveldje schoon en netjes te houden, meestal is het te nat om te gaan liggen. Die paar warme, droge dagen in de zomer dat je er kan neerstrijken stikt het natuurlijk van de insecten die in je neus en je oren proberen te kruipen. Gras brengt een hoop problemen met zich mee, om maar te zwijgen van de mollen die de wortels van je gazon verpesten en er molshopen in maken. Maar wat is het dat kunstgras nu tot zo’n elegante oplossing maakt?

Kunstgras is een kunstvorm

Kunstgrasvelden staan vooral bekend vanwege hun functie in sportvelden. Die voordelen tellen ook mee bij jou in de tuin. Zo’n kunstmatig veld is slijtvast en heeft geen enkele vorm van onderhoud nodig. Het kan tegenwoordig extreem realistisch, en hoeft niet eens perse groen te zijn. Misschien kleurt blauw or rood kunstgras wel veel beter bij je huis of bij je tuin. Bovendien is het ontzettend flexibel. Er is niemand die je tegenhoudt om een bodem van kunstgras te leggen op je balkon. Je hoeft niet bang te zijn om kunstgras te beschadigen. Plaats gerust de eettafel op je gazon en dineer met de familie in het gras.

Conclusie

Hier heb je gras en kunstgras kunnen vergelijken. Er is geen twijfel mogelijk dat kunstgras de betere optie is. Wacht dus niet langer en bestel kunstgras voor jouw tuin. Probeer vooral eens op blote voeten het gras op te gaan te gaan, het voelt fijn aan op je huid, net als bij echt gras!

Andere blogs