Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, ideeën en blogs ter inspiratie!

Waarom je moet kiezen voor groene zakelijke energie

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Wanneer we het hebben over duurzaamheid kunnen we in ieder geval één ding vaststellen: de laatste jaren is er meer interesse onder de Nederlanders gekomen omtrent dit onderwerp. Ook in het bedrijfsleven in Nederland stapt men steeds vaker over op groene stappen, zoals de keuze voor groene grootzakelijke energie of zakelijke zonnepanelen. Ben je zelf ondernemer en wil je ook duurzamer ondernemen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Geen zorgen: groener ondernemen is niet heel moeilijk; zolang je maar weet waar je moet beginnen. In dit artikel vertellen we je er meer over, zodat je meteen kunt beginnen.

Groene stroom voor een betere wereld

De grootste reden om voor groene energie te gaan, is omdat het beter is voor het milieu. De wereld is door verandering van het klimaat flink aan het veranderen. Daar zijn we grotendeels zelf verantwoordelijk voor. Om de wereld een handje te helpen, is het daarom aan te raden om duurzaam te leven en te ondernemen. Groene energie wordt op zo’n manier opgewekt dat er weinig CO2 bij vrij komt. Bij de productie van grijze stroom komt helaas veel CO2 vrij en dat is schadelijk voor het milieu. Ook moet er worden gekeken naar de energiebronnen van beide vormen energie. Bij groene energie wordt energie geproduceerd uit natuurlijke bronnen – denk aan de zee, de wind en de zon. Deze bronnen zijn onuitputtelijk wat betekent dat ze nooit op kunnen gaan. Grijze energie wordt daarentegen geproduceerd uit fossiele bronnen zoals aardolie en steenkool. Aan deze bronnen zit een limiet; op een dag zullen die bronnen op zijn wanneer we er uit blijven putten zoals we nu doen.

Je kunt je eigen groene stroom opwekken

Het is een ontzettend fijn idee dat groene stroom zoveel beter is voor het milieu. Toch hoeft dat niet de enige reden te zijn om over te stappen op deze verantwoorde vorm van energie. Wist je bijvoorbeeld dat je er ook voor kunt gaan omdat je in dat geval je eigen energie op kunt wekken? Met grijze stroom kan dat absoluut niet. Steeds meer mensen in Nederland laten zonnepanelen installeren op hun dak. Daarmee wekken ze hun eigen groene energie op; zonnestralen worden omgezet in direct bruikbare stroom. Hiermee zorg je ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van wat er allemaal op de energiemarkt gebeurt. Je wekt immers je eigen energie op! Gaan de energieprijzen ineens flink omhoog dan merk je daar niet zoveel van; ideaal. Het enige wat je moet weten, is dat je moet investeren in zonnepanelen. Zoals het woord ‘investeren’ het al zegt, ga je hier uiteindelijk des te meer van genieten. Uiteindelijk hoef je namelijk niet meer te betalen voor je energierekening. Na enkele jaren heb je de kosten van de investering eruit door al die tijd gebruik te maken van gratis stroom.

Groene stroom is goed te betalen

Ook wanneer je niet direct de overstap op zonnepanelen maakt, maar wel wilt genieten van groene energie is het goed om te weten dat je voordelig uit kunt zijn. Bedrijven en ondernemers in Nederland die iets aan energiebesparende maatregelen doen, worden daar namelijk door beloond met subsidies en vergoedingen. De Nederlandse overheid vindt het belangrijk dat Nederlandse bedrijven verduurzamen en stimuleert dit met dergelijke financiële middelen. Ook kun je net als bij grijze energie voor je bedrijf beginnen met zakelijk energie vergelijken voor groene stroom. Gebruik hierbij een zakelijke energievergelijker, vul je wensen omtrent het contract en je jaarlijkse energieverbruik in en de tool gaat voor je op zoek. Hier hoef je zelf eigenlijk niet zoveel voor te doen; de tool doet het werk wel. Vervolgens profiteer je wel van een voordelig energiecontract dat ook nog eens helemaal bij je bedrijf past.

Andere blogs