Home Vakantie en natuurreizen Vakantie in eigen land: Limburg heeft het allemaal!

Vakantie in eigen land: Limburg heeft het allemaal!

0
239

Corona maakt de mogelijkheid om op vakantie te gaan naar het buitenland een stuk moeilijker. Daarom besluiten veel mensen om ook deze zomer gewoon thuis te blijven om risico's te vermijden. Misschien heb je echter alsnog de behoefte om er even tussenuit te gaan. En gelukkig kan dat ook. Binnen Nederland zijn er veel mooie plekken die absoluut vakantie waardig en daarom ook echt een bezoek waard zijn. Wil je het gevoel hebben dat je een soort van in het buitenland bent, en een plek in Nederland bezoeken die echt anders is dan waar jij woont? Dan is Limburg een echte aanrader.

Over Limburg

Limburg is een regio in Nederland die bezoekers alles biedt, van geschiedenis tot cultuur, buitenactiviteiten en volop lekker eten. Het Limburgse gebied heeft een prachtig landschap met glooiende heuvels en gouden velden. Het ligt in het zuidoosten van Nederland en grenst aan de oostkant aan Duitsland. Met meer dan 1 miljoen inwoners zijn er veel steden en dorpen om te verkennen, zoals onder andere Maastricht, Roermond en Valkenburg. Limburg voelt voor veel mensen buiten de provincie aan als een ander land. Met een bourgondisch gezellige eet- en drink cultuur, rijke historie en het heuvelachtige landschap heb je echt het gevoel dat je even totaal ergens anders bent. Je vindt er vele campings en hotels. Maar ook in een Limburg vakantiepark is leuk om te verblijven, zeker als je kinderen hebt.

Een stedentrip naar Maastricht

Maastricht is een onderschatte stad in Europa die veel cultuur en charme biedt. Hoewel het niet altijd op de radar staat wanneer mensen op zoek zijn naar een bezoek, biedt het nog steeds genoeg dingen voor reizigers om te doen en te genieten. Maastricht heeft een breed scala aan activiteiten beschikbaar voor toeristen die de prachtige architectuur en geschiedenis willen ontdekken. Er zijn veel musea, kerken, concertzalen, tuinen, grachten, parken en andere plaatsen waar je de tijd kunt nemen om rond te lopen zonder dat je iets anders gepland hoeft te hebben. Het doet ook geen pijn dat de stad zelf relatief klein is, dus van het ene gebied naar het andere gaan is geen gedoe. Voor de shopaholics onder ons is Maastricht ook echt een paradijs. De stad heeft vele modewinkels en ook boetiekjes voor lokale ambachten gemaakt van hout of keramiek, evenals internationale merken.

De natuur in Limburg

Als je van natuur houdt, dan kun je in Limburg je hart op. De provincie is rijk aan prachtig landschap waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Onderweg zul je verschillende kleine dorpjes tegen komen met een rijke geschiedenis. Ook staat Limburg bekend om een aantal mooie, oude kastelen.

NO COMMENTS