Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, idee├źn en blogs ter inspiratie!

Tuinweer is er weer!

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Het is inmiddels mei en in deze periode begint het bij de meeste mensen toch altijd wel weer te kriebelen, ze gaan weer naar buiten. Het is een bewezen verschijnsel wat de je zelf ook wellicht herkent. Sinds de zon meer is gaan schijn, de temperatuur omhoog gaat, en vogels weer beginnen te zingen is het alleen maar begrijpelijk dat mensen weer naar buiten willen. Al helemaal nu ze zolang hebben binnen gezeten. Gelukkig is de tijd daar om al die tijd geheel terug te winnen. Maar waar komt die neiging toch vandaan? Het is een geheel biologisch proces wat ook bij dieren plaatsvindt. De omstandigheden verbeteren waardoor de natuur, de plantjes en dieren, het toelaten om weer op jacht te gaan en te paren. Maar mensen hebben die hormonale drang nog steeds onder deze natuurlijke verandering. Hoe speel jij daar op in?

Romeinse tuinen

Sinds de pandemie het nog niet volledig toelaat om lekker de natuur in te gaan, te picknicken in een park of te liggen op het strand zullen de meeste mensen zich terugtrekken naar hun eigen nederige stulpje waar een koninklijk stukje grond wordt ommuurd door een houten hek, oftewel de tuin. Ondanks dat het voor veel mensen zo voelt als de beschrijving hierboven zijn zij nog niet geheel tevreden over de decoraties in de tuin. De planten staan er wel, die groeien vanzelf. Maar tuinbanken en stoelen niet. Vaak hebben mensen nog de houten oncomfortabele stoelen die ze ooit hebben meegekregen bij de verhuizing naar hun huidige woning. Maar het is inmiddels wel tijd geworden om de tuin om te toveren tot de werkelijke magische en comfortabele plek zoals je voor ogen had toen je het huis introk. Lees verder voor ultiem advies!

Duurzaamheid

In tegenstelling tot de planten onderhouden die houten stoelen zichzelf niet. Nee nee, ze rotten langzaam weg totdat de natuur ze weer geheel heeft terug genomen. Om die reden is het voor veel mensen de aanleiding geweest om goed na te denken over tuinmeubels die licht zijn, maar je ook niet steeds uit de regen moet halen als het weer zover is. Want in Nederland kan je dan wel blijven lopen. De algehele oplossing is de aluminium tuinstoel. Dit materiaal staat erom bekent dat het niet roest, sterk is, en enorm licht. Als zelfs boter ervan gemaakt worden kan een tuinstoel ook wel overleven denken de meesten. Naast de duurzaamheid die je aanschaft maak je ook nog eens investering in het perspectief op jouw tuin. Met het aluminium design maak je tijdloos karakter wat net zolang in de ode blijft als de stoel blijft staan!

Andere blogs