Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, idee├źn en blogs ter inspiratie!

Teveel bewogen?

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

We horen het al van jongs af aan: bewegen is goed voor een mens. Het wordt steeds wat moeilijker naarmate we ouder worden: niet alleen doet het lichaam vaak minder goed mee, er is simpelweg niet genoeg tijd of energie te vinden na een lange week werken of naar school. Toch is bewegen nog steeds belangrijk om te doen. Maar wat doe je als je teveel bewogen hebt? Dat is makkelijk om te doen als er normaal doordeweeks achter de computer gezeten werd en deze week de hardloopschoenen amper stil hebben gelegen. Het antwoord daarop staat hier.

Beweging

Om alles voor iedereen duidelijk te krijgen, beginnen we met een stukje over waarom bewegen precies goed is voor iemand. Bewegen zorgt ervoor dat spieren samentrekken. Adem zal sneller gaan en voeding zal als brandstof worden gebruikt. Het hart gaat sneller pompen, waardoor de snelheid van de bloedsomloop ook vergroot wordt. Vooral dit stukje over de versnelde bloedsomloop is goed voor het lichaam. Het verkleint bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten, omdat deze minder snel dicht zullen slippen daar wanneer er weinig tot niet bewogen wordt. Zelfs de hersenen zullen erdoor beter werken!

omdat de hersenen beter werken, worden er stoffen eerder vrijgelaten die helpen met het verlagen van stress en het verhogen van een moe gevoel. Kortom, bewegen geeft minder stress en meer slaap en geluk. Als laatste voordeel dat hier besproken zal worden (al zeker niet het laatste voordeel dat wat beweging met zich meebrengt), verbrandt genoeg beweging vet. Het metabolisme wordt verhoogt en calorieën zullen verbrand worden. Dat is wel het extra koekje waard!

Teveel bewogen

Er kan gebeuren dat er teveel bewogen wordt. Als dit probleem zich voordoet, zal het gemerkt worden aan het lichaam. Onderdelen van het lichaam doen pijn, het risico op het ontstaan van letsel wordt vergroot en de algehele weerstand wordt verminderd. Hierdoor heeft iemand sneller, en mogelijk vaker, last van verkoudheid of keelpijn. Armen en/ of benen kunnen zwaar aanvoelen en er is sprake van vermoeidheid, zowel algeheel als in de spieren. Al deze symptomen wijzen op overmatige beweging.

Wanneer iemand last heeft van rug-, nek-, schouder-, knie- of andere bewegingsklachten, is het aan te raden om naar de chiropractie te gaan. Hier werkt een chiropractor, die een groot scala aan problematiek door bewegen kan behandelen. Er wordt dan gebruik gemaakt van een holistische aanpak. In andere woorden, nekklachten liggen vaak niet alleen aan de nek. Er is meer aan de hand, wat een chiropractor zal meenemen. Chiropractie is erg hands-on. Vind je dit toch niet zo fijn? Dan is fysiotherapie misschien een beter passende oplossing, zoals fysio Hilversum. Hier worden ook allerlei problemen die ontstaan zijn door (overmatige) beweging behandeld, zodat jij er weer fijn tegen aan kan!

Andere blogs