Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, idee├źn en blogs ter inspiratie!

Soorten letselschade in Den Haag

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Ongelukken zitten in een klein hoekje, dat weten we allemaal. Het kan altijd gebeuren dat er iets misgaat en hoe vervelend dit ook is; soms kunnen we er niets aan doen. Het kan dan zijn dat er iets heeft plaatsgevonden waarbij iemand anders de schuld draagt. Hij of zij heeft een handeling verricht waardoor jij schade hebt ondervonden. Dit is misschien helemaal zijn of haar schuld, misschien had jij hier een aandeel in en misschien ook niet. Het kan per ongeluk zijn gegaan of bewust; we hebben het hier hoe dan ook over letselschade. Maar welke soorten letselschade zijn er in Den Haag? We hebben het altijd over letselschade maar dit is een vrij brede term. We gaan daarom vandaag wat duidelijkheid scheppen in de term letselschade. We maken hier een onderscheid tussen de verschillende soorten en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden zodat je de juiste keuze zult gaan maken op dit gebied.

Fysieke schade

Allereerst de fysieke schade. Dit type schade spreekt redelijk voor zich. Je hebt bijvoorbeeld een ongeluk gehad met de auto, je bent gevallen op werk, iemand heeft je mishandeld; het is allemaal fysieke schade die je hebt ervaren. Dit is de meest voorkomende vorm van schade waarvoor men een letselschade advocaat Den Haag inschakelt. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het een enorm vervelende vorm van schade is. Vaak komt hier bovenop nog een andere schade vorm kijken, daarover lees je hieronder meer. 

Emotionele schade

De emotionele schade is schade die je emotioneel lijdt, vrij rechttoe rechtaan toch? Ja, dat klopt. Toch is het ingewikkelder dan je denkt. Je kunt namelijk trauma’s op hebben gelopen door een ongeval, pijn en verdriet oplopen door een mishandeling, een depressie krijgen door een ongeval op werk en ga zo maar door. De emotionele schade is lastig vast te stellen, moet vaak door een expert worden gedaan en is bovenal lastig uit te drukken in geld. Emotionele schadevergoedingen worden ook wel smartengeld genoemd.

Vermogensschade

De vermogensschade is vaak iets dat beschadigd is geraakt en dat geld kost, of het is misgelopen winst/ loon. Dit komt vaak voort uit fysieke of emotionele schade; er kan niet meer gewerkt worden. Het kan ook zo zijn dat iemand zijn goede naam wordt aangetast waardoor er minder wordt omgezet, dit is ook vermogensschade. Vermogensschade kan hoog oplopen bij iemand, zeker bij een bedrijf en al helemaal als dit zich lang voortzet. 

Andere blogs