Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, ideeƫn en blogs ter inspiratie!

Muizen in huis? Hoe kun je dit zo effectief mogelijk voorkomen?

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Het is nooit fijn als je merkt dat je muizen in je huis of pand hebt. Het kan een grote plaag zijn en dit brengt veel gezondheidsrisico's met zich mee. Dat geldt vooral in ruimtes als de keuken, een magazijn of speelruimte. Naast gezondheidsrisico's kunnen muizen enorme schade toebrengen aan je huis of pand door aan materiaal te knagen. Het gaat zelfs zover dat door het knagen van elektrische bedrading er brand kan ontstaan. Wat te doen tegen muizen?

Hoe herken je muizen in huis?

Je zult muizen niet zo snel zien overdag, want het zijn vooral nachtdieren. Als je in de nacht scherpende geluiden hoort, verpakkingen die beschadigt raken en er een vreemde geuren hangt in je kamer dan kan je er vanuit gaan dat je last hebt van muizen. Ook muizenkeutels, poot- en staart afdrukken en buiksmeer zijn tekenen dat je muizen in je huis of pand hebt. Het opmerken van muizen kan wekenlang duren, omdat ze dus alleen actief zijn in de nacht. Dan verlaten ze hun nest op zoek naar voedsel. Men ondervindt voornamelijk last van muizen in de grote steden.

Hoe voorkom je een muizenplaag?

Het preventief voorkomen van muizen is de eerste stap om succesvol muizen te weren. Dat kan je doen om muizenbestrijding Hilversum in te schakelen. Er wordt een bestrijdingsplan en weringsplan opgesteld om het weren en bestrijden van dit ongedierte. Een aantal zaken die je in dit plan zult vinden zijn als volgt. Je kan borstelstrips plaatsen om deurdoorgangen te beschermen en de kieren onder ramen en deuren dichten. Ook is het goed opletten op verborgen openingen waar muizen slim doorheen kunnen komen. Vul die gaatjes op met bijvoorbeeld aluminium folie of ander papier, zodat ze er niet doorheen kunnen.

Zijn doe-het-zelfproducten effectief tegen muizenbestrijding?

Doe-het-zelfproducten kunnen effectief zijn tegen muizenbestrijding mits de muizen in kleine getallen zijn. Heb je last van een grote groep muizen kolonie schakel een bedrijf zoals muizenbestrijding Utrecht in. Met een bedrijf die gespecialiseerd is in muizenbestrijding werk je doelgericht om je huis of pand muizenvrij te maken. Dit soort bedrijven zijn zeer effectief en beter instaat om van je muizenplaag af te komen dan een eenvoudig doe-het-zelfproduct. Maar zoals gezegd als je een of twee muizen hebt rondlopen kan je goed een val zetten of gif gebruiken. Is het muizenprobleem een stuk groter dan is een muizenbestrijding dienst toch echt het overwegen waard en het meest effectief gebleken.

Andere blogs