Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, idee├źn en blogs ter inspiratie!

Lees hier alles over afvalzakken en dispensers

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Het scheiden van afval is iets waar tegenwoordig iedereen zich mee bezig houdt. Een uitstekende ontwikkeling natuurlijk. Omdat er steeds meer afval gescheiden wordt, zijn ook de producten om mee te scheiden aan een indrukwekkende opmars bezig. De producten worden steeds beter en het is ook steeds gemakkelijker met de producten werken. Denk maar eens aan een dispenser voor afvalzakken bijvoorbeeld. Zo houd je in elk geval de boel steeds netjes en dat is ook belangrijk.

De dikte en de afmeting van de verschillende afvalzakken

Afvalzakken. Waar is de tijd gebleven dat er één afvalzak was waar je het, maar mee moest zien te doen? Die tijd ligt mijlenver achter ons. Tegenwoordig kan maatwerk geleverd worden als het gaat om afvalzakken. Bij de keuze voor een afvalzak spelen verschillende factoren een rol. Uiteraard speelt de toepassing een grote rol, zoals dat ook geldt voor de dikte van afvalzakken het materiaal en uiteraard de afmetingen van afvalzakken.

Afvalzakken heb je in principe in twee verschillende uitvoeringen

Je kunt grofweg twee verschillende types afvalzakken onderscheiden. In de eerste plaats is dat het type HDPE. Deze afvalzakken worden gemaakt onder lage druk. De kunststofmoleculen blijven steeds recht naast elkaar. Op die manier krijgt de afvalzak zijn hardheid. Deze afvalzakken kun je omschrijven als dicht, zacht en stug. Ook kenmerkend is de hoge prik weerstand van deze afvalzak. Je kunt ook kiezen voor de LDPE afvalzakken, zakken die onder hoge druk gemaakt worden. Zo ontstaat een zeer zachte kunststof. In deze afvalzakken prik je veel sneller een gat. De zakken zijn flexibel en zijn voor 100 procent te recyclen.

Met behulp van een dispenser houd je de zaken steeds netjes en op orde

Afvalzakken hebben we tegenwoordig bovendien in verschillende kleuren. Dat heeft alles te maken met het scheiden van afval. Zo hoort een blauwe afvalzak bij papier en karton en kunststof voor een rode afvalzak. Ook de afmetingen en de volumes van de afvalzakken kunnen sterk variëren. Er is in elk geval altijd een geschikte afvalzak voor jouw specifieke toepassing beschikbaar. Door de afvalzakken op rol en in een dispenser te verpakken, houd je steeds overzicht en houd je de boel ook altijd netjes. Nee, de tijd dat er gewoon één afvalzak beschikbaar was, is geweest. Zeker als het om het scheiden van afval gaat, is het ideaal dat er verschillende kleuren zakken beschikbaar zijn. Het feit dat er tegenwoordig zoveel verschillende afmetingen beschikbaar zijn, is wellicht wel de grootste progressie die geboekt is.

Andere blogs