Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, ideeën en blogs ter inspiratie!

Lease auto\’s voor zzp\’ers- waarom ze zo populair zijn

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Lease auto's zijn erg populair. Ze zijn niet alleen gewild onder particulieren, maar ook onder bedrijven. Maar waarom is dat eigenlijk? In dit blogartikel leggen we het je uit. We vertellen wat zakelijk leasen zzp is, wat zakelijk leasen inhoudt en waarom veel bedrijven kiezen voor deze manier van autorijden. Ook geven we je tips over hoe je zelf een lease auto kunt aanvragen en laten we je de voordelen van zakelijk leasen zien. Lees je mee?

Wat is een lease auto?

Een lease auto is eigenlijk gewoon een huurauto. Je betaalt maandelijks een vast bedrag om de auto te mogen rijden en aan het einde van de looptijd, die meestal drie jaar is, geeft je de auto weer terug aan de verhuurder. In sommige gevallen kan je ervoor kiezen om de auto aan te kopen, maar dat is niet verplicht.

Wat is zakelijk leasen?

Zakelijk leasen houdt in dat je een lease auto neemt voor je bedrijf. Je bedrijf is dan de lessee, en de verhuurder is de lessor. Op die manier kan je gebruikmaken van fiscale voordelen, zoals aftrek van btw en afschrijving van de auto op je balans.

Waarom zakelijk leasen?

Er zijn veel redenen waarom zzp'ers kiezen voor zakelijk leasen in plaats van particulier leasen. Allereerst is er het fiscale voordeel dat we net besproken hebben. Daarnaast is een lease auto ook een goede manier om je bedrijfsmobiliteit te vergroten, zonder dat je daarvoor een auto hoeft te kopen. En tenslotte kan het ook handig zijn om de looptijd van je leasecontract af te stemmen op de looptijd van je project of contract.

Hoe krijg je een zakelijke leaseauto?

Om in aanmerking te komen voor een zakelijke lease auto, moet je aan bepaalde criteria voldoen. Zo moet je bedrijf alleen maar gebruiken maken van de auto voor zakelijke doeleinden en mag de auto niet privé worden gebruikt. Daarnaast moet het bedrijf minimaal drie jaar bestaan en is er meestal een minimumomzet vereist. Voor sommige verhuurders kan het ook uitmaken of je bedrijf winstgevend is of niet.

Wat zijn de voordelen van zakelijk leasen?

Zoals we al eerder hebben besproken, zijn er veel voordelen verbonden aan zakelijk leasen. Eén van de grootste voordelen is waarschijnlijk wel dat je fiscaal vriendelijk kunt rijden. Daarnaast hoef je geen eigen auto te kopen en ben je dus niet verantwoordelijk voor onderhoudskosten of andere kosten die bij een auto komen kijken. Ook is het makkelijk om je leasecontract af te stemmen op de looptijd van je project of contract, zodat je niet vastzit aan een lange looptijd wanneer je dat niet wilt.

We hopen dat we je zo voldoende geïnformeerd hebben. Succes met het vinden van jouw auto!

Andere blogs