Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, idee├źn en blogs ter inspiratie!

Je huis verbouwen? Dit mag je niet vergeten

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

De meeste woningen hebben sinds het begin van de pandemie al een flinke opknapbeurt gehad. Door het vele thuiszitten zijn de kluskriebels bij veel mensen op komen borrelen. Het viel ineens op dat de keuken wel toe was aan een verbouwing, het interieur al veel te lang stond en er nog geen goede thuiswerkplek was. We zijn daarom allemaal flink bezig geweest en hebben de handen uit de mouwen gestoken. Toch is de trend van verbouwen nog lang niet afgelopen. Aannemers hebben de komende maanden nog volledig volle agenda’s en het is lastig om er nu tussen te komen. De kans is daarom groot dat je toch zelf aan de slag gaat voor een klus die je normaal gesproken door een ander zou laten doen, zoals een verbouwing. Een verbouwing kun je natuurlijk zo groots aanpakken als je zelf wilt of nodig is. Toch zijn er altijd een aantal belangrijke dingen waar je bij een verbouwing rekening mee moet houden. Zorg er met deze tips voor dat je het goed aanpakt.

Isoleren

Een belangrijke tip is te zorgen voor goede isolatie. Dit is een belangrijke eerste stap richting een energiezuinigere woning, want het gaat je een hoop kosten besparen als je het in een keer goed doet. Goede isolatie zorgt voor meer wooncomfort, een lagere energierekening en is daarmee ook goed voor het klimaat. Kies natuurlijk wel voor het juiste isolatiemateriaal. Welk type isolatiemateriaal je gebruikt is afhankelijk van het soort klus je hebt. Zo heb je onder andere steenwol, glaswol, PIR, folie, EPS en nog meer. Laat je dus altijd goed informeren over welk soort je nodig hebt.

Sanitaire ruimtes

Ga je meerdere ruimtes verbouwen, dan is het handig om bij sanitaire ruimtes te beginnen. Je wilt namelijk wel gewoon een bezoek kunnen brengen aan het toilet in je woning en een douche na een lange klusdag is ook wel fijn. Een duidelijk kostenplaatje is nodig wanneer je nog geen afgewerkt toilet of badkamer hebt. Wil je de sanitaire ruimtes op een andere plek in huis, dan is een goede voorbereiding van groot belang. Je kunt niet zomaar het toilet of de wasmachine op een andere locatie plaatsen. Je moet nagaan of de waterleidingen naar die locatie geleid kunnen worden en wat je hier allemaal voor nodig hebt. Bij waterleiding materiaal kopen kun je je het best laten adviseren door een vakkundige. Vergeet bijpassende attributen zoals een knelkoppeling niet. Ook hierbij is het van belang dat je een gedetailleerd plan en kostenplaatje maakt.

Machines

Voor alle fases van de verbouwing zul je bepaalde machines en gereedschappen nodig hebben. Zorg ervoor dat je van tevoren alle benodigde spullen in huis hebt. Zo kom je tijdens het klussen niet voor ongewenste verrassingen te staan waar de verbouwing vertraging door kan oplopen. Weet welke machines en apparaten je nodig hebt en zorg dat je ook genoeg gereedschappen zoals boormachines, hamers, schroeven, meetlinten en een waterpas in huis hebt.

Andere blogs