Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, idee├źn en blogs ter inspiratie!

Is het mogelijk om te beleggen als de beurs gesloten is?

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Er zijn steeds meer mensen die zich willen verdiepen in de wereld van het beleggen. Dat is een goede ontwikkeling aangezien je met verstandige beleggingen op de lange termijn een beter rendement kunt behalen dan wanneer je geld spaart. Bovendien zorgt dit ervoor dat er meer geld in omloop is wat door bedrijven gebruikt kan worden voor innovatie. Het is wel van belang om te weten wat je doet wanneer je gaat beleggen.

Bereid je goed voor

Mensen die nog geen ervaring hebben met het beleggen van geld lopen grotere risico’s wanneer zij hiermee beginnen. Zij hebben bepaalde kennis nog niet door een gebrek aan ervaring. Het is daarom van belang dat je je van tevoren zo goed mogelijk voorbereidt waardoor je minder kans hebt om bepaalde beginnersfouten te maken. Juist in deze tijd kun je veel leren van het internet. Dit brengt tegelijkertijd gevaar met zich mee. Het is namelijk zo dat er veel fake news en valse informatie wordt verspreid op het internet. Je moet daarom goed nadenken over de dingen die je ziet. Als je kritisch genoeg bent, kun je erg veel leren over beleggen door middel van het lezen van artikelen op het internet. 

Traden wanneer de markt gesloten is

Bij het handelen in aandelen zit je vast aan de tijd waarin een markt open is. Je hebt verschillende markten waarop je aandelen kunt kopen. De NASDAQ is bijvoorbeeld één van de bekendste. Deze markten zijn niet 24/7 geopend en daarom kun je niet op ieder moment van de dag investeren in aandelen. Toch is het ook wanneer de markt gesloten is mogelijk om te investeren. Je kunt hierbij gebruik maken van after hours trading. Dit is het fenomeen wat het mogelijk maakt om ook buiten de openingstijden van een markt te handelen in aandelen die enkel op deze markt te koop zijn. Eigenlijk is de beurs niet open en zou het dus niet mogelijk zijn om aandelen te kopen of te verkopen, maar dit gebeurt dus wel. De koers verandert gewoon mee, maar de officiële koers verandert pas als de markt weer open gaat. 

Verschillende markten

Het is niet per se nodig om aan after hours trading te doen wanneer één markt gesloten is. Er zijn namelijk nog veel meer markten waardoor er altijd genoeg zijn die wel open zijn. Als je toch aan after hours trading wilt doen, moet je op zoek gaan naar een broker die dit aanbiedt. Je kunt hierbij kiezen uit een vrij groot aantal brokers waardoor je zelf de mogelijkheid hebt om de meest geschikte te kiezen. Het is natuurlijk ook mogelijk om aandelen te kopen op een andere markt die wel open is.

Andere blogs