Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, ideeën en blogs ter inspiratie!

Is financial lease een interessante optie?

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Als je een nieuwe zakelijke auto of bus nodig hebt, dan is het begrijpelijk dat je het volledige bedrag niet in één keer kunt ophoesten. In dat geval is het mogelijk om voor een  financial lease contract te kiezen. Hierbij hoef je het volledige bedrag voor de auto niet in één keer te betalen, maar wordt het opgeknipt in verschillende delen. 

 

Wat is financial lease precies?

Financial lease is een leasevorm waarbij je uiteindelijk de eigenaar wordt van de auto. Hierdoor ben je zelf verantwoordelijk voor de verzekering, wegenbelasting en de onderhoud van de auto. Bij een financial leasecontract dient je auto als onderpand. Pas nadat het slottermijn is betaald, wordt de auto juridisch gezien jouw eigendom. Financial lease is erg populair bij startende ondernemers die graag een nieuwe auto of bus willen rijden. Een groot voordeel hiervan is dat je door voor een financial lease contract te kiezen geld overhoudt om te investeren in andere middelen/materialen. Als je een financial leasecontract aangaat dien je vooraf het volledige bedrag aan btw te betalen. Dit bedrag is gelukkig wel terug te vorderen en kan je in veel gevallen lenen bij de bank.  Hoe hoog dit bedrag precies is, hangt af van de auto die je wilt rijden.

 

Leasen op maat

Een leasemaatschappij kan je ondersteunen bij het samenstellen van een contract. De maatschappij helpt je door het proces heen en brengt je op de hoogte van de risico’s. Een andere optie die je tegenwoordig hebt, is het leasen van een occasion. Een financial lease contract aangaan voor een occasion kan voor een klein bedrag per maand. Bovendien is er een ruim aanbod en is er altijd wel een tweedehands auto te vinden die bij jou past. Een auto leasen is hierdoor voor vrijwel iedereen mogelijk.

 

Wat zijn de voorwaarden?

Een voordeel van financial lease is dat je niet vastzit aan een kilometerbeperking. De auto is namelijk na het aflossen van het slottermijn van jou. Hierdoor is het voor de leasecontract verstrekkers minder interessant hoeveel kilometers er worden gereden.  Houd bij het samenstellen van het leasecontract wel rekening met de dagwaarde van de auto. Het laatste wat je wilt is dat je uiteindelijke slottermijn bijna net zo hoog of zelfs hoger is dan de waarde van de auto. 

Als je lage vaste lasten per maand wilt, kun je voor een langere looptijd kiezen. Het bedrag dat je dient te betalen, plus de rente, wordt dan over een langere periode uitgestrekt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het start- of slottermijn hoger in te stellen. Ook dit brengt de maandelijkse lasten naar beneden. Wees bij het bepalen van het slottermijn wel realistisch en voorkom dat je dit bedrag uiteindelijk niet kunt betalen. Dit zou er namelijk voor kunnen zorgen dat het leasebedrijf de auto alsnog in beslag neemt.

 

Andere blogs