Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, idee├źn en blogs ter inspiratie!

Hoe verhuur ik mijn woning?

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Heerlijk is het om een jaartje ertussen uit te gaan. Trek voor een aantal maanden naar een ander land, de natuur in en verdiep je in wat de wereld te bieden heeft. Er kan verlof worden gevraagd van het werk en vrienden en familie zullen wachten. Dan zit er wel nog één ding in de weg: het huis. Natuurlijk is het mogelijk om het huis al die tijd leeg te laten staan, maar er is ook een manier waarop er inkomsten gegenereerd kunnen worden, samen met onderdak voor een ander. Het huis kan verhuurd worden. Om gebruik te maken van verhuur woning zijn er een aantal stappen om te doorlopen.

Stappen

Om te beginnen is het een goed idee om te beslissen wat er precies verhuurd gaat worden. De volledige woning, een aantal kamers of een deel van het huis? Dan zijn er enkele regels om te volgen, gebaseerd op de manier waarop de woning wordt verhuurd. Hierin staat bijvoorbeeld wat wel en wat niet is toegestaan. Voordat er iets aan verhuren wordt ondernomen, is het belangrijk om de bank om toestemming te vragen. Wanneer blijkt dat er een woning verhuurd wordt zonder toestemming, is het mogelijk dat de bank eist dat de hypotheek van de woning direct wordt afbetaald. Ook de gemeente moet gevraagd worden over regels en vergunningen. Als dit allemaal rond is, is het tijd om te verhuren.

Hubbs

Bovenstaande stappen gaan vooral over toestemming vragen om het huis te verhuren. Dan kan al aardig wat tijd in zitten. Om het makkelijker te maken, is het mogelijk om Hubbs om hulp te vragen. Dit is een bedrijf dat helpt om het huis zorgeloos te verhuren tegen een vast rendement. Dit vaste rendement draait om een maandelijkse huur die ook wordt betaald wanneer het huis leegstaat. Het huis kan zo worden verhuurd aan zowel beleggers als particulieren. Hubbs zorgt ervoor dat alle afspraken helder zijn voor beide partijen en houden verdere financiële- en technische beheer. Een hele last van de schouders van de verhuurders dus.

Waarom verhuren

Maar waarom zou iemand precies verhuren? Een reden is al eerder verteld: wanneer er een jaar of een aantal jaar vertrokken wordt naar een ander land, dan staat er een huis leeg. Ook wanneer iemand is verhuisd, maar het oude huis nog niet is verkocht. Deze lege huizen kunnen onderdak bieden aan mensen die het nodig hebben en genereren zo nog een inkomst voor de verhuurder. Er zijn tegenwoordig veel expats in Nederland. Dit zijn mensen die tijdelijk in een land komen werken, vaak hoogopgeleiden. Expats verhuur is om deze reden betrouwbaar: de mensen zijn er op kort termijn en spenderen een groot deel van hun tijd aan het werk. Een goede verhuurder dus.

Andere blogs