Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, ideeën en blogs ter inspiratie!

Hoe stel je de perfecte verzekering voor je reis samen?

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Iedereen die reisplannen heeft, doet er verstandig aan om te zorgen dat hij ook een goede reisverzekering afsluit. Je loopt zonder verzekering namelijk grote risico’s. Daar ben je je niet altijd van bewust en op het moment dat je dit wel in de gaten hebt, is het vaak al te laat. Een ongeluk zit tijdens je vakantie in een klein hoekje en daarom is het verstandig om je hier alvast op voor te bereiden. Zie je verzekering dan ook als het vangnet dat je hoopt te hebben wanneer alles tegenzit. We laten je graag zien hoe je in een aantal stappen tot de perfecte verzekering voor jouw aanstaande reis kunt komen. Zo ga je voorbereid op pad.

Zorg dat je een goede basisverzekering kiest

Net zoals bij de meeste verzekeringen, bestaat ook je reisverzekering uit een basis die je eventueel nog kunt aanvullen met extra dekkingen. De eerste stap is daarom dat je een verzekering neemt bij een gerenommeerde partij. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de reisverzekering via Univé. Met deze polis heb je een goed begin gemaakt voor je verzekering. Je kunt deze polis gebruiken wanneer je tijdens je vakantie in een noodsituatie terecht bent gekomen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je ziek bent geworden omdat je iets verkeerds gegeten hebt. Ook kan het zijn dat je grote vertraging hebt opgelopen waardoor je elders langer moet verblijven. Het is ook mogelijk dat je je bagage kwijt bent geraakt en nu zonder schone kleding zit. Wat je probleem ook moge zijn, je kunt altijd een beroep doen op je verzekeraar om je te helpen. Deze kan je vertellen waar je medische hulp kunt krijgen, een hotel voor je boeken zodat je die nacht een dak boven je hoofd hebt of je geld overmaken, zodat je dus gelijk weer nieuwe kleding kunt kopen. 

Kies hoe lang je je verzekering wilt laten lopen 

Als je naar de site van de verzekeraar gaat, zul je zien dat je kunt kiezen uit twee soorten polissen. De eerste polis is de eenmalige reisverzekering. Met dit pakket kun je enkel je aanstaande vakantie verzekeren. Je polis loopt alleen gedurende de periode van je vakantie. Het voordeel van dit pakket is dat je optimaal verzekerd bent tegen minimale kosten. Op het moment dat jij weer thuiskomt, loopt je polis weer af. Je moet wel voor iedere vakantie een nieuwe verzekering afsluiten. Vind je dit vervelend, dan kun je beter kiezen voor de doorlopende reisverzekering. Met deze polis ben je het hele jaar verzekerd en kun je dus vertrekken wanneer je maar wilt. Check wel altijd even of het land van bestemming onder de dekking van je polis valt, zodat je zeker weet dat je bijstand kunt krijgen als het allemaal even niet loopt zoals je had gehoopt. Ben je niet gedekt? Dan kun je dit oplossen door aanvullende dekkingen aan je pakket toe te voegen. Check alle opties daarom even. 

Breid je verzekering uit met aanvullende dekkingen 

Wie alles uit zijn verzekering wil halen, kan aanvullende dekkingen toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld ook een annuleringsverzekering via Univé afsluiten. Mocht je je reis geboekt en betaald hebben, maar toch niet meer kunnen gaan, dan kun je de gemaakte kosten via je verzekeraar terugkrijgen. Ook wanneer je tijdens je vakantie te horen krijgt dat je snel naar huis terug moet komen, kun je je annuleringsverzekering gebruiken om de kosten te dekken. Dat scheelt je behalve een hoop stress ook nog eens veel geld. Regel je polis vandaag nog.

Andere blogs