Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, idee├źn en blogs ter inspiratie!

Hoe repareer je een dakgoot?

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Storm Eunice is door het land geraasd en heeft in een korte tijd heel wat schade aangericht. Tijd dus om even te checken of het dak nog in orde is. Heftige weersomstandigheden kunnen funest zijn voor je dakgoot. Als je dakgoot gaat lekken moet dit natuurlijk verholpen worden. Dit kun je doen door epdm kopen. EPDM is een rubbersoort die vaak gebruikt wordt voor dakbedekking. Het is een duurzame optie die vaak wel uit te voeren is zonder hulp van een professional. Mits je een beetje handig bent natuurlijk en daarom is het goed om hier rekening mee te houden.

De voordelen van EPDM

Epdm folie wordt vaak verkozen boven andere gelijkwaardige producten door de vele voordelen die het product met zich meebrengen. EPDM-folie is bijvoorbeeld ontzettend makkelijk aan te brengen doordat het op maat kan worden geleverd. Als je een heel groot stuk moet bedekken komt het in stroken waardoor je ze makkelijk aan elkaar kunt bevestigen. Dit doe je met speciale lijm, zodat je geen gaten hoeft te maken in de folie. Als je dat wel doet ontstaat er de kans dat de dakgoot alsnog gaat lekken. Een ander voordeel van EPDM is dat het bestand is tegen elke soort temperatuur, van hevige kou tot een hittegolf, de EPDM-folie kan het allemaal trotseren. Ook de Uv-straling zal geen probleem worden in de langere termijn. Reden genoeg dus om voor dit type product te gaan.

Lekkages verhelpen en voorkomen

Niemand zit te wachten op een lekkende dakgoot. Het kan er namelijk voor zorgen dat het vocht in de muren trekt. Wanneer dit heel lang niet wordt opgemerkt kan er schimmel ontstaan en kunnen er dingen gaan rotten waardoor de structuur van het huis instabiel kan worden. Je kunt er dus maar beter snel bij zijn. Als je de lekkage hebt ontdekt kun je het materiaal gelijk bestellen. Dit kan tegenwoordig allemaal online. Zorg er dan wel voor dat je niet vergeet de lijm en de kit erbij te bestellen, anders kunnen ze niet vast worden gezet.

Naast dat EPDM wordt gebruikt om lekkages te verhelpen, wordt het ook al steeds vaker preventief gebruikt. Veel nieuwbouwwoningen hebben namelijk hun dakgoot al bekleed met deze folie. Precies zoals het gezegde zegt: voorkomen is beter dan genezen. Bijkomende voordelen van dit materiaal zijn dat het lang meegaat, en duurzaam is. Daarom is het uiterst geschikt voor een verbouwing of nieuwbouwwoning, want je huis verduurzamen wordt tegenwoordig steeds populairder.

Andere blogs