Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, ideeën en blogs ter inspiratie!

Goed zien op iedere afstand

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Je wilt goed zien op iedere afstand en je wilt niet steeds van bril wisselen. Daarom besluit je om een multifocale bril te kopen. Een multifocale bril is een bril met multifocale brillenglazen. Dit zijn brillenglazen waarin zowel de sterkte van je leesbril als de sterkte van je vertebril is verwerkt. Met een multifocale bril kun je daarom op iedere afstand goed zien. De sterkte om in de verte scherp te zijn is bij deze bril verwerkt in het bovenste gedeelte van het glas. Dit bovenste gedeelte van het glas staat recht voor de pupil. De sterkte om op korte afstand scherp te kunnen zien is verwerkt in het onderste gedeelte van het glas. Omdat deze twee sterktes bij een multifocale bril vloeiend in elkaar overlopen kun je ook de tussenafstanden scherp zien.

Een bril voor veraf en dichtbij

Een multifocale bril is dus een bril voor zowel veraf als dichtbij. Je kunt de bril dus kopen als je een vertebril en een leesbril nodig hebt om zowel veraf als dichtbij goed te kunnen zien. Vanaf 40 jaar beginnen de ogen ouderdomsverziendheid te ontwikkelen. De kleine lettertjes in het boek worden steeds minder goed zichtbaar en ook moet je je smartphone steeds verder van je vandaan houden. Je hebt dan een leesbril nodig om scherp te kunnen blijven zien. Kun je ook in verte nie meer goed zien? Dan ben je bijziend. Dat is het moment om een multifocale bril te kopen. Door deze bril wordt immers zowel de verziendheid als de bijziendheid gecorrigeerd. Bovendien hoef je dan niet, zoals al eerder opgemerkt, steeds van bril te wisselen. 

Het is tijd voor een leesbril

Wellicht vraag je je af wanneer het tijd is voor een leesbril. Je moet dan weten wat de signalen zijn dat je een leesbril nodig hebt. Je ziet objecten die dichtbij zijn niet scherp of je krijgt steeds meer moeite met het lezen van kleine lettertjes. Daarom heb je de gewoonte om een boek of smartphone steeds verder van je gezicht te houden. Dit is geen goede oplossing. Als je boven de 40 bent kun je ook last krijgen van vermoeide of brandende ogen en hoofdpijn. Ook kun je merken dat het na het opkijken van je leeswerk even duurt voordat de ogen zich scherp hebben gesteld om veraf te kunnen kijken. Het zijn allemaal signalen dat het tijd wordt voor een leesbril. 

Koop een leesbril bij de opticien

Aangeraden wordt om een leesbril te kopen bij de opticien, want mensen hebben doorgaans niet exact dezelfde leessterkte nodig voor beide ogen. Het kopen van een goedkope standaardbril bij een drogist is daarom niet de jusite oplossing.

Vorig artikel
Volgend artikel

Andere blogs