Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, ideeën en blogs ter inspiratie!

Ga je binnenkort naar Turkije? Laat je dan vaccineren 

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Het is binnenkort weer zomervakantie en dat houdt in dat veel Nederlanders ervoor kiezen om vakantie te vieren in Turkije. Dit is een verstandige keuze, want Turkije is niet ver reizen en het is ook nog eens een vrij goedkoop land. Ook zijn er in Nederland veel Nederlanders te vinden die Turkse roots hebben en regelmatig hun familie gaan bezoeken in dit prachtige land. Wanneer je naar Turkije op vakantie gaat, dan wil je er natuurlijk een leuke periode van maken. Helaas komen er in Turkije nog vervelende en levensgevaarlijke virussen voor en is het verstandig om je altijd te laten vaccineren. 

 

Welke vaccinaties heb ik nodig?

Voordat je gaat uitzoeken welke vaccinaties aangeraden worden voor Turkije, is het erg belangrijk om te weten dat je niet verplicht bent om je te laten vaccineren. Het wordt alleen aangeraden en er is dus geen mogelijkheid dat je geweigerd wordt op de luchthaven omdat je niet de juiste vaccinaties hebt. Er zijn enkele verschillende Turkije vaccinaties die ten zeerste aangeraden worden. Welke dat precies zijn, kun je achterhalen door de website van het RIVM te bezoeken. Ook kun je de website reisprik.nl bezoeken. Dit is een commerciële partij die zich richt op het vaccineren van vakantiegangers. 

 

Wat zijn de kosten van een vaccinatie?

Als je je wilt laten vaccineren tegen verschillende virussen die in Turkije voorkomen, dan maak je een verstandige keuze, maar ook wil je weten wat een vaccinatie precies gaat kosten. Dit is erg logisch, maar helaas is het moeilijk om hier een prijs aan te koppelen. Het zal vaak niet meer dan 75 euro per vaccinatie zijn, maar het is belangrijk om je nooit te laten leiden door de prijs. Het gaat hier namelijk om je eigen veiligheid. Gelukkig worden de kosten van de meeste vaccinaties wel vergoed door je zorgverzekering. 

 

Kan ik ziek worden?

Het is inderdaad mogelijk dat je door een vaccinatie ziek wordt. Het wordt daarom ook aangeraden om een vaccin enkele weken voor het vertrek uit Nederland te nemen. Dat je ziek kunt worden, heeft allemaal met de bijwerkingen van een vaccin te maken. Lang niet iedereen die wordt gevaccineerd krijgt last van bijwerkingen, maar er is altijd een kans dat dit gebeurt. Als je last krijgt van bijwerkingen, is er zeker geen reden om te panikeren, maar het kan wel handig zijn om een afspraak te maken bij de huisarts voor verder onderzoek en/of uitleg.

Andere blogs