Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, idee├źn en blogs ter inspiratie!

Ga de padelbaan op!

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: Nederland heeft er een nieuwe sport bij: padel. Maar wat is het precies en waar kun je het allemaal spelen? In dit blog krijg je daar de antwoorden op. Laten we maar meteen bij het begin beginnen: padel is er al langer dan je vermoedelijk denkt. De sport is in 1969 ontstaan in Acapulco in Mexico. De bedenker van het spel was de rijke zakenman Enrique Corcuera. Hij had rond zijn huis niet genoeg plaats voor een tennisbaan en dus bakende hij een terrein af van 10 bij 20 meter waar hij muren omheen zette van 3 a 4 meter. Hij besefte dat hij op zo’n klein veld niet met tennisrackets kon spelen dus kwamen er kleinere houten rackets. Via een vriend van Corcuera belandde de sport in Europa waar het met name in Spanje een flinke opmars maakte. Daar is het na voetbal de meest populaire sport. Padel is inmiddels de snelst groeiende sport en in 1992 is het eerste wereldkampioenschap gehouden waar toen 11 landen aan deelnamen. In Nederland kwamen de eerste padel verenigingen vanaf 2010 van de grond. In 2011 is de Nederlandse padelbond opgericht.

Het spel

Padel wordt meestal gespeeld zonder scheidsrechter. De puntentelling is grotendeels hetzelfde als bij tennis. Het is de bedoeling dat je via de grond de wand of het hekwerk van de tegenstander raakt. Als je tegen het eigen hekwerk speelt is dat een fout. Sla je de bal over de wand dan heb je ook een punt te pakken. Je kunt padel in je eentje spelen met een tegenstander, maar meestal speel je in duo’s tegen elkaar. Speel je een enkelspel dan is het veld vaak wat kleiner. De wanden van de padel baan zijn vaak van glas zodat het publiek veilig kan kijken.

Overal spelen

Inmiddels kun je padel overal in Nederland spelen en het is een aanrader. Google eens op padel Brabant of padel Limburg en je ziet meteen waar de banen in jouw omgeving zijn. Het is leuk je aan te sluiten bij een club zodat je gezellig met elkaar kunt sporten en daarnaast leuke nieuwe sociale contacten op kunt doen. Padel is inmiddels niet meer weg te denken uit ons land. Geen wonder ook want het is een spannende, actieve sport waarin je veel vaardigheden kunt ontwikkelen. Het is leuk om te doen en goed voor je conditie. Dus wil jij het eens proberen? Zoek een baan bij jou in de buur

Andere blogs