Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, ideeën en blogs ter inspiratie!

Een goed ontbijt verzorgen in de hotelbranche doe je zo

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Als je in de hotelbranche werkzaam bent en misschien zelfs de manager of de eigenaar van een hotel bent, dan zul je op een gegeven moment moeten denken aan een ontbijt. Vrijwel iedere accommodatie waar je kunt overnachten biedt een ontbijt aan en dat is niet voor niets. Je gasten willen hun maag vullen na een nacht slaap, gelijk hebben ze. Jij wil dan natuurlijk wel een degelijk ontbijt kunnen verzorgen, dat is het minste wat ze mogen verwachten. Een degelijk ontbijt verzorgen is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Je zult heel wat werk moeten verrichten om dit voor elkaar te boksen, maar wij gaan je hier mee helpen. We vertellen je wat je kunt doen om dit te realiseren en gaan een aantal stappen langs. Je kunt natuurlijk meer doen, maar dit is de basis.

Koeling

Als je een ontbijt faciliteert voor je gasten, zul je er voor moeten zorgen dat sommige dingen koel zijn. De meeste mensen houden wel van een bakje yoghurt bij het ontbijt, een aantal stuks fruit of iets anders dat koel bewaard dient te worden. Dit is niet meer dan logisch, maar dan dien je wel die koeling aan te kunnen bieden. In de hotelbranche wordt hier meestal een horeca koeltoonbank voor gebruikt. Een koeltoonbank stelt je in staat de ontbijtproducten die je ter beschikking stelt systematisch en overzichtelijk te kunnen uitstallen. Je klanten/gasten kunnen er nu gemakkelijk zelf bij en weten precies wat er is. Daarnaast zijn de producten ook nog eens koel; een ideale oplossing.

Verwarming

Net zoals dat je producten voor het ontbijt koel wil kunnen aanbieden, geldt dat ook voor warme producten. Eieren en bacon, broodjes, croissantjes, koffie en thee en ga zo maar door. Sommige producten wil je liever gewoon warm kunnen serveren en daar geven we je groot gelijk in. Dit kun je op meerdere manieren doen. Warmte bakken, warmte lampen en ga zo maar door; de keuze is aan jou. 

Variatie

Goed, dan nu iets over het menu; de variatie. Iedereen heeft een andere voorkeur en we verwachten echt niet dat je aan ieders wensen kunt voldoen. Toch is het wél mogelijk om aan het gros van de wensen te voldoen door een gevarieerd ontbijt aan te bieden. Wat fruit, wat zuivel, wat drankjes, wat vegetarisch en wat vlees; regel het allemaal en houd je gasten tevreden. 

Andere blogs