Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, ideeën en blogs ter inspiratie!

Een fotomuur in één thema: hoe cool is dat?

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Dat gedoe met een fotolijstje hier en een fotolijstje daar was misschien leuk toen je net op jezelf woonde, maar na verloop van tijd zijn er zoveel foto's bijgekomen, dat je beter kunt kiezen voor een fotomuur. Een fotomuur is een flink aantal lijsten in dezelfde serie die je random ophangt op mooie onderlinge afstanden van elkaar. Kies je dan ook nog voor één fotothema in de fotomuur dan is de muur op zich al een kunstwerk. Je kunt gaan voor allemaal zwart-wit-foto's in zwarte lijsten zoals in de afbeelding bij dit artikel, maar je kunt het natuurlijk net zo maken als je zelf wilt. Precies zoals het het best bij jouw interieur én bij je foto's past.

Een fotomuur kun je in één keer bestellen

Je bestelt, om een mooie fotomuur te maken, een groot pakket fotolijsten. Ga voor minimaal 7 exemplaren om een mooie fotomuur te kunnen maken. Je moet deze manier van foto's tentoon stellen trouwens niet verwarren met een fotolijst collage. Dat is één fotolijst met daarin ruimte voor verschillende foto's. Ook erg leuk, maar heel iets anders. Een fotolijst collage is bijvoorbeeld leuk om kleine foto's in te doen van je vrienden en vriendinnen. Bijvoorbeeld de kermisfoto's van de afgelopen jaren. Een collage wordt vaak in het toilet opgehangen of in de kinderkamer. Het ophangen van zo'n collagelijst is een fluitje van een cent: je hoeft maar één gat te boren.

Het ophangen van meerdere lijsten bij elkaar kan een uitdaging zijn

Zeker als je, net als ik, een Pietje Precies bent. Je wilt dat iedere lijst op dezelfde afstand van de volgende komt te hangen, maar dat valt nog niet mee. Niet alle lijsten zijn even groot en hett kan even rekenen zijn om ze op een mooie manier op te hangen. Wil je 100% zeker zijn van je zaak? Pak er dan een lineaal en een potlood bij en teken alles voorzichtig uit op de muur. Dan is het nog een kwestie van gaten boren, pluggen erin, schroeven indraaien en ophangen maar.

Wat lijst jij in?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om alleen de mooiste vakantiefoto's in te lijsten. Of juist foto's van je familie. Maar ook diploma's en getuigschriften passen, zeker op je werkkamer, prima in een lijstje. En wat denk je van het borduurwerk dat je oma nog heeft gemaakt? Je kunt veel meer kanten op met fotolijsten dan alleen foto's. Wees creatief en vul de lijsten met zaken die jou nauw aan het hart liggen.

Andere blogs