Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, idee├źn en blogs ter inspiratie!

Een Duurzame En Stijlvolle Keuze Voor Buitenhout

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Buitenhout is een belangrijk onderdeel van onze gebouwen en woningen. Het biedt bescherming tegen de elementen en geeft een esthetische waarde aan onze huizen en gebouwen. Bij het kiezen van buitengevelbekleding, is het belangrijk om te kijken naar duurzaamheid en stijl. Frake hout is een uitstekende keuze voor buitengevelbekleding, vanwege zijn duurzaamheid en esthetische waarde. Fraké Noir is een houtsoort die zeer duurzaam is. Dit komt door de thermische modificatie die het hout ondergaat, waardoor het bestand is tegen weersinvloeden en schimmels. Het hout heeft een hoge natuurlijke duurzaamheidsklasse, waardoor het een lange levensduur heeft. Ook is het FSC-gecertificeerd, wat betekent dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Verschillende soorten stijlen

Fraké Noir is niet alleen duurzaam, maar ook stijlvol. Het heeft een mooie houtnerfstructuur en kan in verschillende uitvoeringen en behandelingen worden geleverd, waardoor het past bij elk type woning of gebouw. Vanuit de thermo gemodificeerde hout soorten die mogelijk zijn bij noir is er ook de donkere variant vingui noir, ook wel bekend als vure noir. Deze wordt meestal toegepast als houten sieraad op de gevel. Dit komt door de prachtige donkere kleur die dit bezit. Uiteraard kan deze houtsoort ook worden gebruikt in buitenmeubels. Deze soort is uiteraard ook vormvast wat ervoor zorgt dat deze niet zal krimpen of uitzetten. Het houtsoort is afkomstig van de movingui plant. Een snelgroeiende Afrikaanse loofhoutsoort. Door de thermische behandeling die ze bij noir uitvoeren kan deze vervolgens gebruikt worden als isolatie materiaal.

Toepassingen van deze soorten

Naast gevelbekleding kunnen de houtsoorten van noir ook worden gebruikt voor andere buitentoepassingen, zoals het bekleden van plafonds, bergingen, en tuin- en geluidsschermen. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor buitendecoratie. Het hout is ook gemakkelijk te bewerken, waardoor het op maat kan worden gemaakt voor elke toepassing. Ook is het mogelijk om projectmatig te werk te gaan met noir. Door in overleg te gaan kunnen klantspecifieke modellen worden geproduceerd. Hierbij moet gedacht worden aan diverse verschillende manieren vna afwerking zoals geschaafd of bezaagd. Doordat ze dit met vaste partners doen kan ook een bepaalde mate van kwaliteit worden gegarandeerd. Fraké Noir is daarom een duurzame en stijlvolle keuze voor buitengevelbekleding en andere buitentoepassingen. Door zijn thermische modificatie heeft het hout een hoge natuurlijke duurzaamheidsklasse en is bestand tegen weersinvloeden en schimmels. Het is ook FSC-gecertificeerd en beschikbaar in verschillende uitvoeringen en houtskleuren, waardoor het past bij elke woning of gebouw. Kies voor Fraké Noir voor een duurzame en stijlvolle oplossing voor buitendecoratie. 

Andere blogs