Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, ideeën en blogs ter inspiratie!

Drie redenen om te kiezen voor een natuurbegraafplaats

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Een lichaam begraven na de dood is een bijzonder en emotioneel moment. Vroeger kreeg de overledene vaak een plekje toegewezen op een lokale begraafplaats, maar tegenwoordig zijn er ook andere mogelijkheden, zoals begraven worden in de natuur. Neem bijvoorbeeld de natuurbegraafplaats Bilthoven. Dit is een unieke rustplaats, waar alle graven volledig zijn opgenomen in de natuur. Je keert hier bijna letterlijk terug naar moeder natuur. Steeds meer mensen kiezen voor deze natuurlijke begraafplek, maar waarom? In dit artikel lees je de drie belangrijkste redenen voor het kiezen van een natuurbegraafplaats.

De begraafplaats is voor altijd

Wil je een plekje op een begraafplaats? Dan zullen de nabestaanden hier regelmatig de kosten voor moeten betalen. Met dat geld zorgt de gemeente ervoor dat de begraafplaats verzorgd én netjes blijft. Betalen jouw nabestaanden de rekening niet? Dan zal het graf uiteindelijk worden geruimd. Bij een natuurbegraafplaats werkt dit nét even anders. De graven op natuurbegraafplaats Bilthoven worden bijvoorbeeld nooit geruimd. Een graf is voor altijd, waardoor de natuur zo min mogelijk wordt verstoord. Hierdoor hoeven nabestaanden geen moeilijke beslissingen te nemen over het wel of niet verlengen van de grafrechten.

Ruimte voor je eigen wensen

De uitvaart is een belangrijk moment in het rouwproces. Dit is het laatste moment waarop je écht afscheid kunt nemen van de overledene, en het is daarom belangrijk dat de uitvaart voldoet aan zowel de wensen van de overledene als de wensen van de nabestaanden. Woonde de overledene zijn hele leven in Rotterdam? Dan is het natuurlijk van belang dat je een uitvaart Rotterdam organiseert. Bij de keuze voor een natuurbegraafplaats, is er voldoende ruimte voor de wensen van alle betrokkenen. Zo kunnen er bijvoorbeeld bloemen worden achtergelaten bij het graf, en kunnen mensen een laatste speech houden.

Ruimte en rust

De natuurbegraafplaatsen in Nederland vinden het zeer belangrijk dat iedere overledene de ruimte krijgt om te rusten in vrede. Daarom liggen de graven op ruime afstand van elkaar, en verspreid door de natuurlijke omgeving. Dit zorgt niet alleen voor veel rust op de begraafplaats, maar is ook prettig voor de nabestaanden. Daarnaast is onderhoud aan het graf ook niet nodig. Zowel het lichaam als het graf wordt namelijk onderdeel van de natuur, waardoor de nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over het onderhoud of de schoonmaak. Door je dierbaren te begraven op een natuurbegraafplaats, zorg je dus niet alleen voor rust voor de overledene, maar ook rust voor jezelf. Zodat jij je volledig kunt focussen op het rouwproces.

Andere blogs