Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, ideeën en blogs ter inspiratie!

Decoratie voor in je woning, waar kijk je naar?

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Een woning sfeervol maken doe je niet zomaar. Hier dien je echt over na te denken, zodat de decoratie in de woning de sfeer bepaalt. Zorg ervoor dat je goed nadenkt over je keuzes en niet in één keer een impulsieve aankoop doet. Dit zorgt alleen maar voor problemen in de woning, bijvoorbeeld dat je geen sfeer kunt creëren door de te veel verschillende kleuren in de woning. Maar ja, je hoort jezelf al denken: ‘wat voor decoratie past in mijn woning?’ Dit is een goede vraag. Het hangt allemaal van je eigen smaak af. Wil jij zo veel mogelijk ruimte besparen? Begin dan met wanddecoratie. Wanddecoratie neemt namelijk vrijwel geen ruimte in.

Zoek decoratie die past bij de kleuren van je interieur

Decoratie vinden die echt bij je past, maar ook bij de kleuren in je interieur. Het blijft moeilijk. Kijk eerst eens of je van warme of koude kleuren houdt. Houd jij een beetje van beide kleuren? Dan kun je deze kleuren altijd combineren. Sterker nog, dit zorgt vaak voor een prachtig plaatje. Zodra je een mooie kleur hebt gevonden die ook past bij de rest van de woning, kun je ook kiezen voor decoratie. Zo kun je ook een schilderij op glas aanschaffen. Door dit aan te schaffen, creëer je een mooie balans tussen de kleuren in je woning. Dit is dan ook precies de sfeer die je wilt creëren in de woning. 

Kies de juiste sfeer

De juiste sfeer bepalen is erg belangrijk. Als je dit niet doet, kan het voorkomen dat de woning en het interieur niet goed bij elkaar passen. Om dit te voorkomen, is het van belang om de juiste sfeer te bepalen, voordat je nieuwe decoratie gaat aanschaffen. Wil je een rustige sfeer creëren? Schaf dan ook rustige producten aan. Denk bijvoorbeeld aan en strand schilderij. Het strand heeft over het algemeen een rustgevend effect op mensen, waardoor je interieur na het toevoegen van dit schilderij veel rust uitstraalt. 

Kleine decoratieve spullen die je woning gezelliger maakt

Heb je al leuke decoratieve spullen aangeschaft? Dan kun je nu eens kijken naar kleine decoratieve spullen. Denk bijvoorbeeld aan een bloempot, maar ook kaarsjes zijn erg gewild onder mensen die hun woning gaan inrichten. Er bestaan veel verschillende soorten kaarsen, maar het blijft belangrijk dat de kaarsen goed bij het interieur passen. Het dient de juiste sfeer af te geven. Alleen zo kun je de juiste sfeer creëren in je woning.

 

Andere blogs