Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, ideeën en blogs ter inspiratie!

De voordelen van lichtgewicht tenten

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

De winter is de beste tijd om alvast je kampeergerei in te slaan voor de komende zomer. De spullen zijn goed geprijsd en je kan ze wanneer je wil alvast uit gaan proberen, zodra de eerste warme zonnestralen weer hun gezicht laten zien. Als je echt een durf-al bent ga je natuurlijk wildkamperen in de Alpen in de winter of het voorjaar en gezien de kampeerspullen waarschijnlijk alweer bijna 2 jaar in de vochtige berging hebben gelegen, mag je je dit jaar wel trakteren op een nieuwe set kampeerspullen.

Hoe kies ik de beste tent?

Er is zo ontzettend veel keuze in het land van de tenten dat het goed is om te weten waar je naar op zoek bent, voordat je aan de zoektocht begint. Wat voor vakantie heb je geboekt of ben je van plan te boeken? Wordt het een hele koude of een hele hete tocht met je tent op je rug of is het gemakkelijk in de auto te vervoeren? Genoeg vragen waar je snel genoeg antwoord op weet. Voor eigenlijk elke situatie waarin je veel reist en al helemaal als je een meerdaagse wandeltocht gaat doen zijn lichtgewicht tenten ontzettend geschikt om mee te nemen.

Waarom een lichtgewicht tent?

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je niet een zwaargewicht tent wil mee zeulen als je op een hike gaat, maar waarom zou een lichtgewicht tent voor elke situatie geschikt zijn? Omdat je in de nieuwste lichtgewicht tenten in alle weersomstandigheden kan overnachten en schuilen voor de nacht. Ze zijn van klein tot groot te krijgen; waar je op je solo avontuur in een ruime eenpersoonstent kan slapen, zijn de meerpersoonstenten voor 3 of meer geweldig voor een familietrip in de bergen of op het land. Ze zijn voor alle seizoenen te krijgen en heel specifiek geschikt voor bepaalde omstandigheden, maar gezien de natuur heel onvoorspelbaar is, is een 4-seizoenen tent erg handig op jullie avontuur.

Ben je niet een fortuin kwijt aan zo een tent?

Dat valt dus reuze mee. Niet iedereen die de berg door trekt wordt gesponsord, dus er zijn geweldige prijzen waar je je eerste vakantie perfect mee kan doorbrengen. Ook ligt de prijs aan het materiaal waarvan de tent is gemaakt en doorgaans geldt hoe dunner de stof, hoe duurder de tent. Desalniettemin valt er binnen deze categorieën heel veel te kiezen en geheel naar jouw ideale vakantie te vormen.

Andere blogs