Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, idee├źn en blogs ter inspiratie!

De natuur

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

De natuur, wie houdt er nu niet van? Als we aan de stadse mensen zullen vragen wie er allemaal van natuur houdt zal dit wat minder zijn. Maar over het algemeen komen veel mensen tot rust in de natuur en dit is niet zonder reden. Als je het geluk hebt dat je vlakbij een mooi natuur gebied woont of misschien zelf wel midden in de natuur woont, dan is dit mooi meegenomen. Als dit niet zo is, is het zeker aan te raden om af en toe de natuur even op te zoeken. Natuur is namelijk erg belangrijk voor je gezondheid, fysiek als mentaal. Maar hoe komt dit nou eigenlijk?

De natuur doet wonderen

Over het algemeen nodigt de natuur je uit om te bewegen. Of dit nou een rondje fietsen, wandelen of misschien zelfs wel een hele work-out is. Bewegen is voor ieder mens gezond en als je dit ook nog is in de natuur doet is het helemaal goed. De natuur zorgt namelijk voor minder negatieve gevoelens, boosheid, angsten en het kan depressie verminderen. En dat betekent dus automatisch dat het voor positieve gevoelens en energie zorgt. Het is natuurlijk dat vervuilde stadslucht minder gezond is dan frisse en gezonde buitenlucht in de natuur. Door alle fabrieken, uitlaatgassen en vervuiling van de mensheid zitten er in de stadse buitenlucht veel minder gezonde deeltjes dan dat je bijvoorbeeld in het schaars bevolkte noorden van het land kijkt. Maar helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om midden in de natuur te wonen en is dit ook niet altijd handig i.v.m. werk. Maar daarom is er gelukkig wel een oplossing om je eigen stukje natuur te creëren.

Je eigen natuur

Waarschijnlijk heb je wel een mooie tuin of mooi balkon. Dan is het de perfecte oplossing om daar je eigen mooie stukje natuur te maken. Je kan bijvoorbeeld je tuin planten een mooi plekje geven of een mooi gazon laten aanleggen. Je gras verzorgen is dan wel een vereiste, want je wilt er wel zo lang mogelijk mee doen. Naast een mooi gazon en wat planten is het ook nog mogelijk om een soort klein strandje na te bootsen in je tuin. Hang een mooie poster op van een azuurblauwe zee. Maak een kleine zandbak zodat je ook daadwerkelijk met je voetjes in het zand kan liggen en zet er wat lekkere lounge stoelen neer. Zo kan je alsnog af en toe even tot rust komen in je eigen tuin, net alsof je in de natuur zit!  

Andere blogs