Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, idee├źn en blogs ter inspiratie!

De beste wijn komt uit Spanje

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Over de hele wereld zijn er veel verschillende soorten wijnen te vinden. Wijnen worden dan ook door veel verschillende mensen gedronken. Sinds de Middeleeuwen wordt wijn gezien als een drankje dat er is voor de rijke mensen. Voor een lange tijd was dat dan ook het geval, aangezien wijn bijvoorbeeld veel duurder was dan bier. Deze verschillen bij de prijzen zijn over de jaren heen wat veranderd, waardoor de prijzen van deze dranken nu wat dichter bij elkaar liggen. Iedereen kan er daarom voor kiezen om een lekkere wijn te kopen. Wijn is er bovendien in verschillende prijsklassen. Hierdoor is het mogelijk om een fles te kopen voor slechts een paar euro, maar ook kan je kiezen voor een fles wijn van een paar tientjes. Zo is er voor iedereen een mooie fles wijn te vinden. 

 

Spaanse wijn

De wijnen komen van over de hele wereld. Daardoor vinden sommige mensen het prettig om uiteindelijk hun favoriete wijnen vanuit een bepaald land of een bepaalde regio te kiezen. Spaanse wijnen zijn bij veel wijndrinkers bijvoorbeeld wijnen uit een goed land. Hierbij maakt het daarnaast niet uit of je liever witte of rode wijn drinkt, of misschien wel een rosé. Spanje wijnland heeft namelijk op elk vlak bij iedere soort wijn wel iets lekkers te bieden. Vergeleken met alle andere landen op de wereld heeft Spanje bijvoorbeeld ook de meeste hectaren aan wijngaarden staan. Sommige mensen denken vaak eerder dat dit in andere landen het geval zou zijn, maar het is toch echt Spanje die hierdoor ontzettend veel wijn kan maken op een jaarlijkse basis. Het land heeft dan ook een rijke geschiedenis wanneer het gaat om wijn, in de zevende eeuw voor Christus werd namelijk al de eerste wijngaarde geplaatst in het land. 

 

Diverse soorten 

Doordat Spanje al zo veel eeuwen aan kennis heeft bij het maken van wijn, worden er hedendaags ontzettend veel verschillende soorten wijnen gemaakt. Er zijn veel verschillende soorten druiven die in het land groeien, waardoor de wijnen ook zeer uiteenlopend zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een heerlijke Spaanse airén van het gelijknamige druivenras te drinken. Daarnaast zijn er nog veel andere witte wijnen waar de druiven van groeien in Spanje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de sauvignon blanc. Naast witte wijnen zijn er veel soorten rode wijnen te vinden. De vele blauwe druiven zorgen voor heerlijke rode wijnen, zoals de cabernet sauvignon, de rioja en de torro. Daarnaast wordt er in Spanje ook Cava gemaakt en er zijn meerdere soorten rosé uit Spanje die je kan drinken.

Andere blogs