Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, idee├źn en blogs ter inspiratie!

De acceptatie van het vrouwelijk lichaam

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Sinds de eeuwwisseling is er uiteraard veel meer aandacht voor de aarde waar wij op leven. De veranderende natuur wordt opgemerkt en duurzaamheid is belangrijker geworden. Hier is in de maatschappij veel aandacht voor. De mens lijkt zich bewuster van zijn onvloed op deze aarde en lijkt zich ook bewusten van zijn of haar gedragen.

Het vrouwelijk lichaam

Ook op het gebied van andere zaken is meer bewustzijn gecreëerd binnen de maatschappij, zoals de emancipatie van de vrouw, discriminatie, maar ook bijvoorbeeld het ideaal plaatje van een lichaam. Tien jaar geleden liepen er vrouwen op de catwalk die geen grammetje vet hadden en dit beeld beïnvloedde ook hoe de maatschappij beoordeelde of iemand er goed uit zag. Als je dun was, was je gezond en anders was je ongezond. Tegenwoordig is er veel meer begrip voor andere vormen van het menselijk lichaam en wordt ook bij campagnes van merken veelvuldig gebruikt gemaakt van alle vormen en kleuren van modellen, waar ook plus size modellen onderdeel van maken. Bekende plus size modellen zijn bijvoorbeeld Ashley Graham, Robin Lawley, maar ook Nederlandse Danielle van Grondelle. Zij heeft bijvoorbeeld in de Italiaanse Voque gestaan en liep in New York mee met de show van Isabel Toledo.

Kleding

Niet alleen op de catwalk en binnen de campagnes van bekende merken, zie je een verandering ontstaan. Ook in de fysieke winkels en de online webwinkels zie je een verandering van het aanbod van kleding. Grotere maten zijn vaker te vinden en sommige winkels richten zich zelfs alleen maar op de grotere maten. Maar ook in de bekende winkels strekken de mogelijke maten van kledingstukken nu verder dan waar het vroegen bij maat 42 vaak ophield. Ook hebben deze winkels aparte kledingstukken/lijnen die alleen in de grotere maten verkrijgbaar zijn. Jurken grote maten en rokken grote maten zijn nu veel gemakkelijker te vinden en dit geeft aan hoe onze maatschappij kan veranderen.

Online

Ook op het internet lijkt er veel meer begrip voor mensen met grotere maten. Vroeger zouden mensen met een groter maatje minder snel op TikTok of Intragram actief willen zijn door de grote hoeveelheid aan negatieve reacties. Er zijn nu natuurlijk nog steeds negatieve reacties, maar gelukkig wordt er ook heel positief gereageerd. Bekende plus size infuencers zijn bijvoorbeeld Tess Holiday en Louise Pentland. Tess Holiday is ook wel bekend van haar modellenwerk als plus size model, maar is ook een make-up artist. De inclusiviteit in de samenleving lijkt zodoende een positieve trend te ondergaan.

Andere blogs