Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, ideeën en blogs ter inspiratie!

Buitenleven in het bos

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Nu Corona de wereld heeft geraakt, beseffen we eens te meer hoe belangrijk het is om gezond buiten te kunnen leven. De buitenomgeving van huizen is de afgelopen tijd heel belangrijk geworden. Tuinen worden opgeknapt en gezellig gemaakt en mensen proberen aan de tuin van alles toe te voegen zodat ze er ook met kouder weer aangenaam kunnen vertoeven. Zo proberen we overvolle parken te vermijden, maar toch iets mee te krijgen van de naderende zomer. Ik heb veel geluk, ik heb een huisje grenzend aan het bos. Maar de tuin stelde voor de Corona pandemie weinig voor om de hele simpele reden dat ik er toch nooit inzat. Mij vond je altijd op een terras. Maar ja, daar kon ik niet meer heen en toen viel mijn oog natuurlijk op de tuin. Ik had van vrienden al gehoord dat ze van hun tuin een extra kamer maakten zogezegd en ik bedacht me dat het tijd werd mijn tuin ook op te knappen. Maar dat moest wel passen bij het bosgebied dat erachter lag zodat het een natuurlijke overgang werd.

OFYR en houten bad

Daarnaast ben ik beslist niet vies van wat luxe in mijn tuin en wat ik al heel erg lang wilde was een houten bad. Een houten bad wordt ook hout gestookt en dat past natuurlijk prima in mijn omgeving. Stoken met hout heeft natuurlijk ook het voordeel dat de energierekening niet toeneemt. Maar het belangrijkste voordeel is dat ik na een lange werkdag heerlijk kan relaxen in mijn tuin terwijl ik luister naar het vogelgezang uit het bos. Heerlijk! Ik wilde ook dolgraag buiten koken en daarvoor kocht ik een OFYR. Dit is een kegelvormige vuurschaal met een platte rand waarop je allerlei gerechten kunt bereiden. De OFYR is makkelijk schoon te houden en dus is hij ook ideaal als je snel iets wil bereiden na een dag hard werken.

Buiten genieten

Het opknappen van mijn tuin heeft me veel opgeleverd en het enige waar ik spijt van heb is dat ik dat niet veel eerder heb gedaan. Ik leef bijna alleen nog maar in mijn tuin. Door een overkapping die ik heb laten maken, kan ik ook met regen buiten zitten en ik heb het gevoel dat ik op die momenten een ben met de natuur om mij heen. Dat brengt me veel rust en ontspanning waardoor ik de volgende dag er weer goed tegenaan kan. Dus overweeg jij jouw tuin op te knappen? Doen!

Andere blogs