Blogs die te maken hebben met het onderwerp natuur. Niet alleen leuke dingen die je kan ondernemen in de buitenlucht of natuurreizen, maar zeer zeker ook, een plek waar we graag tijd doorbrengen, de tuin.
Haal de natuur in huis met onze tips, ideeën en blogs ter inspiratie!

Aaltjes tegen slakken

Nog tijd over? Lees dan deze blogs eens.

Als je heel veel moeite hebt gedaan om een prachtige moestuin aan te leggen of je hebt mooie planten in je tuin geplaatst dan is het natuurlijk wel heel fijn als deze ook blijven groeien en mooi intact blijven. Helaas denken sommige slakken daar anders over en gaan ze, meestal in het voorjaar wanneer het nog lekker vochtig is, op pad om je moestuin en je plantjes aan te vallen en op te eten. Je kunt hier iets tegen door. Met de bestrijding door aaltjes tegen slakken van biogroei heb je een middel in handen die je hierbij kan helpen. Met dit product heb je een 100% biologisch en natuurlijk product in huis dat de slakkenpopulatie die in je grond zit met ruim 90% doet verminderen. Verder is het een product dat specifiek is gericht op de bestrijding van slakken en dus geen gevaar vormt voor andere dieren zoals de egeltjes die in je tuin rondlopen. Ook is het niet gevaarlijk voor jouw als mens. Dit bestrijdingsproduct bevat dus aaltjes. Deze worden ook nematoden genoemd en leven in combinatie met een aantal bacteriën die fataal zijn voor slakken. De nematoden in het product zoeken de slakken op in de grond en zullen dan bij de natuurlijke lichaamsopeningen van de slak naar binnen gaan. Wanneer de aaltjes binnen zijn gaan zij hun werk doen en is de slak binnen enkele dagen overleden.

Slakken bestrijden

Het bestrijden van slakken is iets waar je meestal niet direct aan denkt wanneer je gaat beginnen met het inrichten van je tuin. Toch kunnen deze beesten een enorme plaag zijn. Meestal gebeurd dit tijdens het voorjaar waarbij het ook nog is eens erg vochtig is. Je kent het vast wel dat je op dat soort momenten het aantal naaktslakken in je tuin bijna niet meer kunt tellen. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze te bestrijden. Je kunt ze daadwerkelijk doden, maar ook afvangen. De meeste producten die te verkrijgen zijn, zijn bedoeld voor slakken die al boven de grond aan het werk zijn, echter is het wel zo dat vooral naaktslakken onder de grond leven. Door alleen de bovengrondse slakken bestrijden ben je meer bezig met bestrijding van de symptomen dan de daadwerkelijke oorzaak wegnemen. Het bestrijden van deze slakken kun je al heel simpel doen door ze handmatig te verwijderen, maar het gebruik van een slakkenval of slakkenkorrels is ook een hele populaire oplossing. Deze vallen en korrels zijn niet schadelijk voor mens of andere dieren, maar alleen voor de slakken. Zo weet je zeker dat je milieuvriendelijk bezig bent met de bestrijding en dat je andere mensen en dieren niet in gevaar brengt.

Andere blogs